Het Palet
Home>Nieuws>De gouden weken

De gouden weken

woensdag 19 september 2018

In groep 5 zijn we geweldig gestart! De eerste weken waren erg geslaagd. Wij zijn gestart met de gouden weken waarbij veel activiteiten horen. Al deze activiteiten zijn ten behoeve van de groepssfeer. Zo hebben we al een complimentenmuur gemaakt, krantenmeppertje gespeeld, een spiegeloefening gedaan en besproken wanneer je een goede leider bent. De leerlingen doen heel goed mee en denken kritisch na.
Daarnaast zijn we met nog iets nieuws begonnen; geschiedenis. Een heel nieuw vak voor de kinderen, en wat zijn ze enthousiast. Zo hebben ze al geleerd dat Nederland er duizenden jaren geleden heel anders uitzag. Er lag alleen maar ijs en er leefden mammoeten, sabeltandtijgers en wolharige neushoorns. Toen het warmer werd, kwamen er mensen naar Nederland om eten te zoeken. Aan de hand van plaatjes en filmpjes wordt het nog duidelijker voor de leerlingen.
Waar de kinderen heel erg blij mee zijn, is de mooie leeshoek achter in de klas. Elke dag mogen daar twee kinderen lezen. Dan hangen ze lekker in de kussens en genieten van een leuk boek.