Het Palet
Home>Nieuws>eten en drinken

eten en drinken

woensdag 19 september 2018

Wat een feest om met elkaar te spelen en te werken in groep 1. Juf Rianne en juf Charise zijn heel trots op alle kinderen. We leren hoe een schooldag eruit ziet en hoe we op een goede manier iets aan elkaar kunnen vragen. Ons thema is ‘eten en drinken’. In de huishoek maken de kinderen heerlijke gerechten en dekken ze elke dag de tafel heel mooi. Voor de huishoek kunnen we nog lege verpakkingen gebruiken bij dit thema. Elke dag maken we een staafdiagram van de soorten fruit die we meenemen, zo leren we goed te zien wat meer/minder/evenveel is.
De letter van de week is de ‘M’ van mmmmm, wat smaakt dit lekker. We kijken waar we deze letter zien en luisteren in welke woorden we hem horen.
Elke woensdag komen er kinderen die bijna 4 zijn wennen in onze klas, dat vinden we erg gezellig! Welkom allemaal, we hopen dat jullie het fijn vinden op school.
Op maandag en vrijdag loopt juf Maya stage bij ons en elke dinsdag komt meester Patrick, binnenkort komt hij een hele week meelopen.
Vanaf oktober krijgen we elke week gym van meester Rob in de grote gymzaal. De kinderen mogen daar om 8.20 meteen heen om zich om te kleden voor de gymles. De gymschoenen mogen (voorzien van naam) op school blijven. We gymmen ook nog een keer in de week in ons speellokaal. Fijn dat er al zoveel kennismakingsgesprekken zijn gevoerd, u kunt nog inschrijven op de lijsten van het raam. Ons komende thema is ‘de Kinderboekenweek’ die gaat over vriendschap, dus dat komt helemaal goed met alle vriendjes en vriendinnetjes van groep 1!