Het Palet
Home>Nieuws>Wat gebeurt er toch veel in groep 4!

Wat gebeurt er toch veel in groep 4!

vrijdag 7 april 2017

We zijn sinds een aantal weken gestart met Snappet. We kunnen onszelf al aardig deskundig noemen erin. Alle taal, spelling en rekenlessen verwerken we nu op de tablet. Veel leuker dan dat saaie schrift! We kunnen direct zien of we het goed gedaan hebben. en zo niet dan mogen we het verbeteren.

We spelen regelmatig taakspel. Dit werkt zo: Elk groepje heeft een stapeltje kaartjes op tafel liggen. We bespreken van te voren hoe lang het spel duurt en een aantal regels. bijvoorbeeld: Je bent stil. Je zit recht op je stoel met je voeten op de grond. Je bent met je taak bezig. Tijdens de les worden kaartjes weggehaald als iemand zich niet aan een van de afgesproken regels houdt. Als er nog kaartjes liggen aan het einde van de taakspeltijd dan heeft het groepje gewonnen en krijgt het  een sticker op de stickerkaart. Na een week spelen volgt een weekbeloning. Na een maand spelen een maandbeloning.

En die hebben we tot nu toe altijd nog gehaald! Wat een superklas zijn we toch. Zo hadden we laatst als maandbeloning tosti’s maken. Alle kinderen mochten een broodje ham/kaas meenemen naar school. Wat een heerlijke beloning. Vaak gaan we een extra half uur spelen of naar buiten. Maar dit was wel een hele leuke!

We zijn als school heel druk met Samen loop voor hoop. Dit is een goed doel en zamelt geld in voor onderzoek naar kanker. We bedenken allemaal leuke manieren om geld in te zamelen. Zo hebben we net een flessenactie afgerond en hebben daardoor al een heel mooi start bedrag.

Nu gaat iedere  klas een tekenfund-actie houden.

Alle kinderen gaan een prachtig kunstwerk maken.

Deze sturen we op naar Tekenfund.nl. Daar krijgen we een eigen klassenwebsite met een webshop. Zo kunnen we ons eigen kunstwerk kopen op een tas, een mok, een broodtrommel en nog veel meer. Hoe leuk is dat? De opbrengst is dan ook voor Samen loop voor hoop.

Op facebook staan regelmatig berichtjes en leuke foto’s van alle dingen die we meemaken in groep 4. Houd ons in de gaten!

Groeten groep 4.