Het Palet
Home>Nieuws>Goed gedrag kun je leren!!

Goed gedrag kun je leren!!

dinsdag 11 september 2018

Heeft u ze al zien hangen? De PBS-regels waar we de eerste weken van het schooljaar veel aandacht aan besteden. Ze hangen op verschillende plekken in school. De regels veranderen regelmatig. Als u ze leest, dan weet u waar we aan werken.
De eerste drie weken heeft iedere groep gewerkt met De Gouden Weken. Dat helpt bij een goede groepsvorming en het creëren van een fijne sfeer in de groepen. We doen allerlei spelletjes waarbij het gaat om elkaar beter te leren kennen en samenwerken.
In elke klas is nu ook een PBS-hoekje, daarin hangen de actuele regels, de beloningskaart waarop we bijhouden hoeveel Paletjes de groep al heeft verdiend en het schema van Beweegwijs. Zo kan iedereen in één oogopslag zien wat we aan het doen zijn. Erg fijn!
Nu heeft u misschien nog niet eerder van een ‘Paletje’ gehoord. Dat kan kloppen, want het is de vervanging van de beloningskaartjes die we tot vorig jaar hadden. Het zijn kleine plastic muntjes die de kinderen kunnen verdienen door zich sociaal, verantwoordelijk en veilig te gedragen. Zijn er 100 Paletjes verdiend, dan is er een door de groep zelf gekozen beloning. Dat is dus superleuk en motiverend!
U leest en ziet het: Het Palet is volop in beweging!