Het Palet
Home>Nieuws>groep 5

groep 5

donderdag 25 januari 2018

Wij (groep 5) zijn het nieuwe jaar (2018) goed begonnen met elkaar. Voor de kerstvakantie zijn wij verhuisd naar een ander lokaal binnen de school. Hier zijn we inmiddels al helemaal gewend. We hebben hier veel ruimte om samen aan rekenen, taal of spelling te werken.
Ook zijn we overgegaan van Coole kikker van de dag naar Coole kikker groepje van de week. Dit lukt al goed, vorige week was de hele klas zelfs Coole kikker! We spreken elkaar op een fijne manier aan op ons gedrag.
Het zijn de nationale voorleesdagen. We hebben allemaal een nieuw boek uitgezocht in de bibliotheek en lezen hier zoveel mogelijk in. We genieten erg van de verhalen. We hebben ook een lekker ontbijt gehad ter ere van de nationale voorleesdagen (zie foto) ondertussen genoten we van een verhaal dat werd voorgelezen.
Groep 5 is uitgenodigd door het Saxion om naar een musische voorstelling te komen kijken. Afgelopen week kwamen zij een “voorproefje” geven bij ons in de klas. We hebben toen erg gelachen en zijn heel benieuwd naar wat er komen gaat. Hierover later meer.
Op dit moment zijn we druk bezig met de CITO toetsen, daar doen we hard ons best voor.
Tussendoor herhalen we de tafelsommen, oefenen we met klokkijken en rekenen we met getallen tot de 1000. Nog even en dan volgen de rapporten, spannend!