Het Palet
Home>Nieuws>Kamp 2017

Kamp 2017

maandag 22 mei 2017

Onder een strakblauwe hemel zijn we woensdag 17 mei om 9.00 uur hartelijk uitgezwaaid door vaders/moeders van groep 8 en de leerlingen van Kindcentrum Het Palet. Op de fiets richting het pittoreske Haarle aan de voet van de Nijverdalse berg.
Onderweg waren er nog een paar leuke opdrachten. Bijvoorbeeld elk groepje moest  in een weiland 2 gekookte eieren zoeken om verder te mogen. Echter de eieren waren zo goed verstopt dat zelfs de leiding ze niet (allemaal) weer konden terugvinden.

Toen toch maar groen licht gegeven aan alle groepen om door te rijden. En…wat een prachtig weer 28 graden gaf de thermometer om een uur of 13.00 aan.  Dat was gelijk aan de aankomst tijd van ons bij de kampeerboerderij. Onze bagage stond er (gebracht door de opa en oma van Dewi) en binnen een uur hadden we alles op orde en konden we volop genieten van een voetbalveld, een lekkere stoel of even een dutje op de slaapkamer.

Die middag hebben we op het terrein van de kampeerboerderij gemidgetgolft in de avond heerlijk gebarbecued. Tegen de schemering verzamelden we ons voor het bosspel. Levend Stratego.  Lopend richting het donkere bos werden enkelen van ons toch wel een beetje bang. Bang voor wilde dieren, wilde mensen(de boswachter) maar bovenal van elkaar. “Een licht in de verte, en het komt dichterbij”.  (Was een lantaarnpaal). “Help ik word gepakt door een wolf”. (Was een kikker). Na twee spelletjes Stratego zijn we maar weer teruggegaan naar ons “veilige” kamphuis. Heerlijk gedoucht (op tekenbeten gecontroleerd) en daarna was er nog even tijd voor Chillen op de bank of op de kamer.

De nacht was kort en voor we het wisten zaten we alweer met het ontbijt voor onze kiezen. We hebben het ons heerlijk laten smaken en ook gelijk een lunchpakket gemaakt voor tussen-de-middag.
Na wat gemiezer buiten (best wel ander weer als de dag ervoor) zijn we richting Nijverdal gegaan. Daar was tijd om te rusten en/of om te “shoppen”. Brillen, kettinkjes, illegaal snoep en verdere snuisterijen werden daar gekocht.

Wat gaat de tijd toch snel. Bowlen, eten en terugfietsen naar de boerderij (ondertussen lekke band 3 gehad) waar de bonte avond als klapstuk van dit heerlijke kamp zal plaatsvinden. Team Bonno met Carlo en team Rodja met Meryem  hebben blijk gegeven  van kundig presentatie talent. Super gedaan!!!!

Hierna naar bed en….de volgende dag moe maar voldaan naar huis.

Kamp 2017