Het Palet
Home>Nieuws>LENTE!!!

LENTE!!!

woensdag 3 april 2019

De laatste week van maart stond er in iedere peutergroep een prentenboek centraal.
Groep rood bekeek “de kleren van Kaatje”heel goed. Mooi om al veel woorden terug te horen.
In groep geel stond “de mol die op zijn kop gepoept is ” centraal. De peuters vonden dit een prachtig verhaal. Wie wilde mocht van brooddeeg ook “poep” maken. Niet ieder kind wilde dat. Veel te vies hoor!

Iedere vrijdag staan de tussendeuren van groep rood en geel gedurende een half uurtje open. De peuters kunnen dan kiezen waar ze willen spelen. Sommige peuters blijven in hun eigen lokaal en anderen komen nieuwsgierig een kijkje nemen in het “tussenlokaal” of in de andere groep. Er wordt heerlijk gespeeld.

Juf Berna heeft, met hulp van een opa en enkele ouders, enkele peuters en kleuters laten kennismaken met “vilten”. Zowel ouders als kinderen genoten ervan. Het vilten had mooi gekleurde lapjes als resultaat . Hier wordt een vlindertje of een knipje van gemaakt. Het was erg leuk om peuters en kleuters naast elkaar zo heerlijk aan het werk te zien.

Ons nieuwe thema is “lente”. Op maandag 8 april komt Linda Puijn , van de Ulebelt, op bezoek bij de peuters. Ze neemt een paar kippen en konijnen mee om te bekijken en te aaien. Op 15 april krijgen de kleutergroepen Linda met haar beestenboel op bezoek.

Op 12 april is het “koningsdag”. Wij gaan met de peuters ook nog lekker springen op het springkussen. Trek uw kind makkelijke kleren aan. Dan gaat het springen superfijn.

Groeten van Juf Berna, juf Wendy, juf Joke, juf Wendy en juf Cynthia.