Het Palet
Home>Nieuws>nieuws uit groep 1/2

nieuws uit groep 1/2

vrijdag 17 november 2017

Het is herfst, dat is buiten te zien maar ook bij ons in de groep. We leren wat dieren doen in de herfst en wat er in de natuur allemaal gaat veranderen. We weten dat een jaar 4 seizoenen heeft en kunnen goed sorteren wat er bij elk seizoen hoort.
Van klei hebben we egels en slakken gemaakt, die zijn heel goed gelukt. De letter van de week is de ‘h’ van herfst, volgende week de ‘b’van bolle buik van boer Bas.
We waren ook nog druk met de sponsorloop en het pleinfeest. Wat kunnen de kleuters hard rennen zeg! Lynn was de winnaar van deze groep; ze was heel blij met de klei die ze gewonnen had!
In groep 1 komen steeds meer kinderen wennen, gezellig hoor. De oudere kinderen uit de groep kunnen al heel goed helpen. Ze wijzen aan waar alles staat, vertellen hoe we goed kunnen samen spelen en samen delen en troosten als er iemand verdrietig is.
Poyraz zit vanaf deze week op een andere school, we wensen hem een goede tijd toe op de Panta Rhei. We hebben hem een kaartje gestuurd van alle kinderen van groep 1 en 2.
Meester Rob leert ons elke dinsdag een nieuw spel van de week. Deze week moeten we stuiteren op een cijferparcours. We moeten 1 keer stuiteren op het cijfer 1, 2 keer op het cijfer 2 enz.
Na het thema herfst gaan we werken over feesten; eerst over het feest van Sinterklaas en daarna over het Kerstfeest, een gezellige tijd dus.