Het Palet
Home>Nieuws>nieuws uit groep 1 en 2

nieuws uit groep 1 en 2

donderdag 21 december 2017

Het was een spannende tijd! Sinterklaas kwam bij ons op school. We hebben prachtige liedjes gezongen. We zagen Sinterklaas genieten. Sint heeft ons allemaal heel erg verwend. Dank u wel, Sinterklaas!
De klas wordt al superknap. We kennen al heel veel letters. We kennen al de a, aa, i, m, n, s, p, b, h en p. En nu is daar de letter k bijgekomen. De k van kerstmis. kerstbal, kerstboom en natuurlijk kerstviering en kerstdiner. We hebben een vensterbank vol met de letter k. Na de vakantie leren we de letter oo. Natuurlijk mogen de kinderen dan spullen meenemen met de letter oo.
Ook zijn we begonnen met het cijfer van de week. Deze week was de 6 aan de beurt. We hebben heel veel zessen gevonden en geteld. Op de foto ziet u zelfs Kissima met de 6 op zijn shirt. Ook weten we wat de buurgetallen zijn: 5 en 7. We doen allemaal spelletjes met de getallen, zoals met de dobbelstenen en de kerstboom. Elke week zullen we een groter getal gaan kiezen. Het zal ook steeds op de borden bij de deur staan.
Na de vakantie starten we met het thema “kunst”. Wat zullen we veel kunstenaars zien! Groep 1 gaat dat in het lokaal doen waar ze nu ook zitten, en groep 2 verhuist naar boven, zodat alle groep 2 leerlingen bij elkaar zitten.
De kinderen zijn helemaal klaar voor het kerstfeest. De klas is versierd met de kerstboom, en natuurlijk eigengemaakte kerstbomen en engeltjes. Tijdens de kerstviering laten we ons prachtige kerstspel zien, samen met groep 4. We hebben er zin in! Alle kinderen krijgen dan een mooi sterretje met een lichtje, zodat iedereen thuis kan genieten van het licht.
Vrijdag zijn de kinderen om 12 uur vrij, en dan hebben we twee weken vakantie. Geniet ervan!
Groep 1 /2 wenst iedereen een zalig kerstmis, en een heel gelukkig 2018!