Het Palet
Home>Nieuws>nieuws uit groep 4

nieuws uit groep 4

woensdag 18 oktober 2017

Griezelen in de kinderboekenweek
De afgelopen weken hebben we veel aan lezen en voorlezen gedaan en vooral rond het thema Gruwelijk eng. In de klas stonden verschillende boeken die een spannend verhaal in zich hadden.
We zijn inmiddels ook in ons derde voorleesboek gestart: De Griezels van Roald Dahl. De weken hiervoor hebben we al mogen genieten van het mooie verhaal van de Gorgels (Jochem Meijer) en meester Kikker (Paul van Loon). Erg leuk om zo samen van een verhaal te genieten tijdens het fruit eten.

We sluiten deze eerste periode af met onze Maandbeloning. De afgelopen weken hebben we het Taakspel gespeeld. Tijdens Taakspel werken de kinderen met hun groepje samen om een bepaald gedrag, bijvoorbeeld goed op je stoel zitten, te laten zien. De afgelopen weken hebben ze hiermee veel stikkers verdiend. Nu is het tijd voor de afsluiting met de Maandbeloning; vrijdag gaan we samen de film Pluk van de Petteflet kijken.

Verder hebben veel kinderen ook een leuke beloning gekregen voor hun Sterrenkaart. Als ze tien stikkers hebben mogen ze iets kiezen wat 15 minuten duurt; helpen bij de kleuters, meester Henri helpen, klusjes voor de juf, vrij tekenen of computeren. Ze vinden dit allemaal super om te doen.

En natuurlijk hebben we ook weer veel geleerd: meten met cm, wat een fantasieverhaal is, lidwoorden, ‘familiesommen’, woorden met z- of s- etc.

Nu straks eerst lekker een weekje vakantie!