Het Palet
Home>Nieuws>Nieuws uit groep 6

Nieuws uit groep 6

woensdag 18 oktober 2017

In groep 6 is de eerste ronde methodetoetsen achter de rug. We zijn nu aan de slag met thema 2 van rekenen en taal/spelling. We gaan rekenen met oppervlakte en omtrek, tafelsommen en grotere deelsommen. Veel kinderen hebben de tafels nog niet goed genoeg geautomatiseerd. Deze week krijgen ze daarom een tafelposter mee. Graag flink oefenen, stel bijvoorbeeld elke week 1 tafel centraal en val uw kind daar te pas en te onpas mee lastig 😉. De tafelsommen zijn écht belangrijk, beheersing ervan helpt uw kind sneller te rekenen.
Ook de eerste twee spreekbeurten zijn geweest. Onze kanjers Milan en Chanel hebben het spits afgebeten en scoorden allebei een mooi hoog cijfer. Goed gedaan!! Op de foto ziet u Milan in zijn kartkleding.
En wat ben ik trots op de groep (en op u) want elke ochtend hebben de kinderen fruit bij zich. Sommige kinderen hebben echter moeite om hun appel af te happen of vinden de appel te groot. Een tip is dan om een appelsnijder te gebruiken. Deze verdeelt de appel in keurige partjes en haalt het klokhuis eruit. Als het dan in een bakje of zakje mee gaat, kunnen de kinderen een deel ’s ochtends en een deel tussen de middag op eten.
Vrijdag is de eerste toets van Brandaan. Hopelijk heeft iedereen goed geleerd. Daarna een week welverdiende vakantie!