Het Palet
Home>Nieuws>nieuws uit groep 7

nieuws uit groep 7

woensdag 27 september 2017

Week van de pauzehap
Ik eet het beter maakt de leerlingen van groep 7 nieuwsgierig naar het waarom van gezond eten en drinken. Leerlingen ontdekken wat voedingsstoffen en vezels doen voor hun lichaam en begrijpen daardoor wat het belang is van variëren en combineren. Tegelijkertijd ervaren ze hoe leuk het is om steeds iets nieuws te kiezen uit de Schijf van Vijf.
Een week lang in het teken van de schijf van vijf. Omdat we als gezonde school (met een vignet op voeding) gezonde voeding belangrijk vinden. Doen wij elk jaar mee met ik eet het beter.

Kinderpostzegels
Van woensdag 27 september tot woensdag 4 oktober is de kinderpostzegelactie. De kinderen hebben al een map mee naar huis gekregen. Alle kinderen gaan zich inzetten voor één doel: een goed thuis voor 400000 kinderen in Nederland en in het buitenland. Het gaat hier bijvoorbeeld om kinderen die niet meer thuis kunnen wonen of om kinderen die moeten werken omdat hun ouders te arm zijn om voor hen te zorgen. We hopen natuurlijk een recordbedrag op te halen!!! Succes met de verkoop

Schoolkorfbal
Woensdag 4 oktober is het schoolkorfbaltoernooi. We gaan met 3 teams van groep 7&8 meedoen! Tijdens de pauzes en de gymles zijn we al druk aan het oefenen hiervoor. Ouders en kinderen die zich niet hebben opgegeven. Jullie kunnen wel komen kijken natuurlijk! We hopen met een beker naar huis te kunnen volgende week.
Huiswerk
Juf Yvonne heeft het eerste echte huiswerk mee naar huis gegeven. Vergeten jullie dit niet te maken!

Kinderboekenweek
Het thema is lekker griezelen. Met tekenen zijn we druk met een spookhuis. Ze worden heel mooi. Als jullie thuis nog griezelspullen hebben, dan mogen jullie die meenemen zodat in de school mooie griezelthema hoekjes kunnen maken.