Het Palet
Home>Nieuws>Nieuws uit groep 7

Nieuws uit groep 7

woensdag 18 oktober 2017

Buiten spelen is een bewogen onderwerp in groep 7.
Een heel aantal jongens kan heel goed voetballen en daarom gingen we in de 10 uur pauze eigenlijk altijd naar het voetbalveld aan de overkant van de straat. Bloedfanatiek werkten de jongens zich in het zweet en wat een emoties kwamen erbij kijken als de pauze voorbij was. Dit alles in de strijd van het spel. Mooi om te zien, maar steeds vaker werd de sfeer in de groep grimmig en kostte het ons steeds meer moeite om ontspannen en tevreden de school terug in te gaan. Ook waren er teveel kinderen die nauwelijks aan bewegen toekwamen, omdat er weinig anders te doen was dan dit verhitte voetbalspel waar je toch aardig was voetbalskills voor nodig had om een beetje mee te kunnen doen.
Nu hebben we een prachtig gerenoveerd schoolplein en tal van spellen die daar in de pauze te spelen zijn. Helemaal geen straf dus om in de pauze lekker op ons eigen schoolplein te zijn.
In een kleinere setting en in voortdurend wisselende samenstelling wordt er in het rode vak tegen elkaar spellen aangeboden en kunnen de fanatieke jongens hun competitiedrang nog steeds kwijt. Rood betekent namelijk tegen elkaar. En de gedragsregel die daarbij hoort is: sportief spelen. Nu kan het wel eens voorkomen dat de drang om te winnen zo groot is dat kinderen niet meer zo sportief spelen en boos worden of vals gaan spelen. In dat geval is het kind even niet zo geschikt voor rood en verzoeken wij het voorlopig voor een andere kleur te kiezen. En het later nog eens te proberen. Want goed gedrag kan je leren. Ofwel: PBS.
Dit gaat eigenlijk heel goed. In de 10 uur pauze en in de grote pauze speelt groep 7 op het plein en worden alle vakken benut. Supermooi om te zien!