Het Palet
Home>Groepen>Peutergroepen>Pas op, we gaan oversteken!!

Pas op, we gaan oversteken!!

woensdag 9 oktober 2019

Buiten verdwijnt langzamerhand de zomer en begint de herfst. In de beide peutergroepen is heerlijk gespeeld rondom het thema “mensen, ik en jij.” In groep rood maakten de kinderen een kleurige handafdruk en in groep geel werd het eigen lijfje omtrokken en ingekleurd met verf. De peuters kennen ook hun groepsgenootjes al prima.

Het nieuwe thema “verkeer” sluit goed aan bij het thema van de kinderboekenweek. We lezen veel prentenboekjes voor. U vindt de titels in de ouderbrief. Bekijkt u ze thuis ook eens! Gezellig in deze herfstige dagen en de peuters leren zoveel woorden erbij. Weet u dat u gratis lid kunt worden van de bibliotheek?

Op groep rood zijn we heel druk met de verschillende voertuigen: de bus, de auto, de motor….  Leuk om te ervaren hoeveel er dan mee kunnen op reis ….. allemaal in de bus, maar in de auto passen we niet allemaal..

Na de herfstvakantie starten we in groep geel met “logeerbeer”.Beer Baboen gaat dan ieder weekend met een kind mee logeren. Hij heeft een koffertje bij zich met een prentenboek. Thuis kunt u dat dan samen lezen. Beer Baboen heeft er zin in.

In groep rood gaat Poes Muis ieder weekend mee met een kind. Poes Muis zit in een klein rolkoffertje en verheugt zich altijd erg op een logeerpartijtje.