Het Palet
Home>Nieuws>schoolreis Slagharen

schoolreis Slagharen

woensdag 13 juni 2018

Verkeersexamen groep 7 groot succes.

Op donderdag 31 mei stond het praktijkdeel van het verkeersexamen op het programma. Sommige kinderen waren hartstikke nerveus. Ze waren bang dat ze de route vergeten waren! Kort hebben we de route nog even doorgenomen en zo begon iedereen toch nog redelijk ontspannen aan het examen.

De route startte en eindigde bij basisschool Adwaita. We stelden ons netjes op in een lange rij. Als je achternaam met een A begint had je geluk; je mocht dan snel starten. Begint je achternaam met een Y dan had je pech, want dan moest je heel lang wachten voor je mocht beginnen.

De spanning was te snijden voor de laatste kandidaten. Terwijl de laatste kinderen weg fietsten kwamen de eerste kinderen alweer binnen. “Meester, ik denk dat ik geslaagd ben! Onderweg zeiden ze de hele tijd ‘goed zo’ tegen mij!” Steeds meer opgeluchte kinderen kwamen teruggefietst. Bij aankomst kreeg iedereen wat te eten en te drinken.

Toen we weer terugkwamen op school kregen we te horen dat we allemaal geslaagd waren. Een oorverdovend gejuich was het logische gevolg.

Slagharen

Groep 7 heeft zich hartstikke goed vermaakt in Slagharen. De hele dag probeerden we in zoveel mogelijk attracties te gaan. Hoe harder het ging, hoe harder we moesten lachen. Het park moest ’s ochtends nog wel een beetje wakker worden, want er waren nog best veel attracties gesloten. Vanaf 11.00 uur barstte het feest pas echt los. Toen draaiden alle attracties op volle toeren. We hadden geluk, want het was helemaal niet druk in het park.

“Meester! We zijn net acht keer achter elkaar in de Goldrush geweest!” (U moet wete

n dat dit een achtbaan is die meerdere keren over de kop gaat.)

Tussen de middag hadden we de hele theaterzaal voor onszelf. Daar kregen we een lekker patatje om weer een beetje op krachten te komen. Ronddraaien maakt ontzettend hongerig. De tijd vloog voorbij en om 15.00 uur moesten we alweer verzamelen.

Rond 16.30 uur waren we weer op school en konden we iedereen weer gezond bij zijn of haar ouders afleveren.