Het Palet
Home>Nieuws>verkeersexamen

verkeersexamen

donderdag 24 mei 2018

VERKEERSEXAMEN THEORIE
Een aantal weken geleden heeft groep 7 het theorie examen verkeer gemaakt. De meeste kinderen zijn geslaagd. De kinderen die niet zijn geslaagd hebben een herkansing gehad. De kinderen die nu nog steeds niet geslaagd zijn zullen het examen één dezer dagen mondeling nog eens doen. Lukt het ook dan niet. Dan zullen zij volgend jaar nog een kans krijgen.

VERKEERSEXAMEN PRAKTIJK
Het Praktijk examen zal gefietst worden op donderdag 31 mei. Jullie hebben hier al een mail over gekregen. Iedereen heeft de route mee naar huis gekregen en deze moeten jullie oefenen. Tijdens het examen fiets je alleen de route en zal je deze moeten kennen. Anders weet je de weg niet. Er hangen geen bordjes namelijk. Tijdens het examen staan er op verschillende punten hulpouders die zullen beoordelen of je je aan de juiste verkeersregels houdt. Ben je geslaagd voor beide examens. Dan krijg je een officieel diploma mee naar huis. Bewaar het goed! Dat is leuk voor later!

SPORTDAG
Wat was het leuk!!!
De dag begon een beetje miezerig en fris. Wij zijn gestart met de 8 kamp. Iedereen deed ontzettend leuk mee. We hebben aardig wat atletiektalenten voorbij zien komen.
In de middag stond slagbal op de planning. 3 wedstrijden hebben we gespeeld en 2 daarvan hebben we gewonnen. Bloedfanatiek en we waren echt een klas. Ik heb genoten!
Helemaal aan het einde van de dag was de estafette. 4 jongens en 4 meiden van groep 7&8 streden tegen de andere scholen.
In de eerste ronden deden we het ontzettend goed. Moeiteloos selecteerden we ons voor de finale. Door de spanning en het fanatisme verloren we het stokje. Maar we werden toch nog 3e! De teleurstelling was voor sommigen moeilijk te verkroppen. Dat was jammer. Daarmee hadden wij geen recht meer op de fair play prijs. Terwijl de rest van de dag zo ontzettend leuk was en het zo goed ging!! Alle kinderen hebben een diploma gekregen. Bewaar het goed! Dat is leuk voor later!

KILOMETERLEZEN
We zijn weer begonnen met kilometer lezen! Iedereen heeft een boekje met vakjes. Er mag een vakje gekleurd worden als er een bladzijde is gelezen. De vorige keer heeft groep 7 de meeste kilometers gemaakt. Ik hoop dat we de beker kunnen houden!!

KONING VAN KATOREN
De Koning van Katoren is een beroemd Nederlands kinderboek van Jan Terlouw. Deze lezen we voor in de klas. Er is ook een film van. Als het boek uit is, zullen we die samen kijken.