Het Palet
Home>Nieuws>Zoals u op Facebook…

Zoals u op Facebook…

woensdag 24 mei 2017

….heeft gezien, zijn we bezig met het thema verkeer. Op de gang is de werkplaats van de fietsenmaker, steken we over bij het zebrapad en het stoplicht, en zingen we het liedje van “links en rechts en links gekeken, dan pas mag ik oversteken”. De kinderen weten dan al goed wat links en rechts is.

Het bezoekje aan de fietsenmaker was geweldig. De kinderen gingen gesprekjes aan met de fietsenmakers over de ketting in de kettingkast, en zagen hoe een standaard aan de fiets werd gezet.

Met groep 7 hebben we de buurt verkend. We zijn op zoek gegaan naar verkeersborden, vrachtwagens bestuurders e.d., en weten we hoeveel stoeptegels er zijn tot aan de stoeprand.

In de klas tellen we bij elkaar op hoeveel drie autootjes moeten betalen in de parkeergarage, zoals u op de foto kunt zien. In de bouwhoek is zelfs een driehoekige parkeergarage gemaakt. Verder kunnen wij al hele knappe figuren na leggen op de kralenplanken.

Samen met groep 1 hebben we de verjaardag van de juffen gevierd, en samen met de groepen 1 en 3 hebben we gedanst als een prof met de juf van Introdans.

We leren al heel veel letters. Medeklinkers, lange klanken en korte klanken. Met al die letters lezen we regelmatig boekjes. Prentenboeken, boeken over het thema en ook leesboekjes voor starters. Veel kinderen lezen in de kring graag een stukje voor. De rest van de klas kan dan lekker meegenieten. Volgende week vrijdag zal op school de gele verhalenbus van de bibliotheek komen. Dan kunnen we allemaal genieten van het voorlezen in de gele verhalenbus.