Kindcentrum Het Palet

Het Palet is meer dan een basisschool. We zijn een kindcentrum met kinderopvang, peuterspeelzaal én basisonderwijs. Het grote voordeel daarvan is dat er één pedagogische visie is voor alle kinderen van twee tot twaalf jaar. Het peuterspelen gaat naadloos over in de kleuterperiode en verder; we bieden één doorgaande leerlijn.

 

Van peuter tot achtste groeper

Voor de kinderopvang en het peuterspelen, werken we bij Kindcentrum Het Palet nauw samen met Sam&ko. Vanuit basisschool Mikado, een van de voorlopers van Het Palet, hebben we goede ervaringen met deze aanbieder van kinderopvang en peuterspelen. De pedagogisch medewerkers van Sam&Ko werken volgens dezelfde methoden als de leerkrachten van Het Palet. Daarnaast bekijken ze per kind wat het nodig heeft en stemmen daar het overige activiteiten aanbod op af.

 

Peuters

Staat je peuter al te springen om naar de peuterspeelzaal te gaan, of vindt hij/zij het heel spannend? Hoe dan ook, elk kind wordt goed opgevangen op Kindcentrum Het Palet. De peuters krijgen de gelegenheid om lekker te spelen. Ook kunnen ze wennen aan regels en rituelen van school. Sommige peuters hebben een VVE indicatie, zij komen dan vier ochtenden naar de speelzaal waar ze extra begeleiding krijgen.

 

Piramide

Bij peuterspelen starten we met Piramide, een educatieve methode die doorloopt tot en met groep 2. Met Piramide verkennen de kinderen al spelend en lerend een thema en krijgen ze grip op de wereld om hen heen. Zo wordt een stevige basis gelegd waarvan de kinderen de vruchten plukken in het vervolgonderwijs. Het programma beschikt over een rijk taalaanbod. Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, is een tutorprogramma beschikbaar.

 

Buitenschoolse opvang bij Sam&ko

Buitenschoolse opvang bij Sam&koNa school is het tijd voor ontspanning! Bij de buitenschoolse opvang vangt Sam&ko kinderen van 4 tot 13 jaar op. Uit school drinken en eten we eerst samen, daarna kunnen de kinderen kiezen uit één van onze activiteiten. Knutselen, lezen, koken, timmeren, lekker buiten spelen of gewoon even luieren. Het kan allemaal. Op onze locaties organiseren we allerlei leuke activiteiten, waar uw kind aan mee kan doen. Voor buitenschoolse opvang kunnen kinderen terecht bij Sam&koos.

 

Meer informatie vindt u op onze websites:

 

Kindcentrum Het Palet – Sam&ko
Website Sam&koos

 

Talent House

Sam&ko werkt samen met Talent House. Dat is een methode waarbij kinderen hun passie en talenten inzetten en versterken. Zo bouwen we aan ervaring en zelfvertrouwen. Talenthouse wordt uitgevoerd in blokken van 6 weken. In die tijd werken de kinderen onder begeleiding toe naar een afsluiting die ze presenteren aan een grotere groep.  Aan ouders, leerkrachten, ooms en tantes, of wie er maar wil kijken. De invulling van Talent House wordt bepaald door de behoefte van kinderen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren