Naschoolse activiteiten, Taalacademie en huiswerkklas

Naschoolse activiteiten
Wij bieden diverse naschoolse activiteiten aan. Te denken valt aan sportactiviteiten en culturele activiteiten in samenwerking met de Leeuwenkuil, Raster en sportbedrijf Deventer. Naschoolse activiteitenOok hiervoor kunt u zich voor de start van elk blok inschrijven voor een activiteit. U betaalt een kleine bijdrage. Ook is het mogelijk om met Leergeld cheque sport en cultuur de activiteiten te betalen.

 

Huiswerkklas

 

Voor de kinderen van groep 6 t/m 8 is er de huiswerkklas. De huiswerkklas vindt 1x per week plaats. Het huiswerk maken duurt ongeveer 2×50 minuten met tussendoor een pauze. De kinderen kunnen dan even lekker ontspannen. Naast het plannen en leren, worden ook diverse onderwerpen besproken, zoals vriendschap.
We doen dit in samenwerking met Raster.

 

TAD academie Ontdek

 

Wat is de taalacademie?
Binnen de Taalacademie wordt extra taal aangeboden.
Tijdens de lessen na schooltijd staat de omgeving van de kinderen centraal en zal er door middel van excursies tijdens ieder project aandacht besteed worden aan het vergroten van de kennis van de wereld in combinatie met taal. Door kinderen direct hiermee in aanraking te laten komen, willen wij de basis vergroten en uiteindelijk komen tot een verdieping van taal gericht op onderzoeken en creëren. Hiervoor zetten we nieuwe media in. Het uiteindelijke doel is het verkleinen van de kloof tussen taal en rekenen en het vergroten van de kansen van de kinderen in het Voortgezet Onderwijs en erna.

 

Voor wie is de taalacademie?
Kinderen van 8 jaar en ouder met een rekenvoorsprong en een taalachterstand in combinatie met een hoog denkniveau. 10 kinderen van onze school doen mee met dit traject.
De lessen worden twee keer per week gegeven na schooltijd door een ervaren leerkracht met expertise taal.

 

Talenthouse
Talenthouse  is een in het Kinder- en Jongerenwerk ontwikkelde methode om kinderen en jongeren uit te dagen om in plaats van alleen te consumeren ook zelf producent te worden van hun eigen vrije tijd. Kinderen worden uitgedaagd hun passie en hun talenten in te zetten en te versterken. Kinderen worden gevraagd mee te organiseren.

 

Kinderen gaan vanuit hun ideeën en wensen aan de slag en worden ondersteund door een professional. In een korte periode werken ze toe naar een afsluiting die ze presenteren aan een grotere groep:  aan ouders, leerkrachten, ooms en tantes, of wie er maar wil kijken.

 

Met de methode Talenthouse worden kinderen aangesproken op hun talenten en bouwen ze ervaring en zelfvertrouwen op. Door de presentatie aan het eind van de periode leren kinderen zichzelf te presenteren en worden bovendien de ouders betrokken en kunnen ouders trots zijn op hun kind.

 

In onze wijk wordt Talenthouse uitgevoerd in samenwerking met Sam&ko. In blokken van 6 weken vinden er activiteiten plaats, waar kinderen vanuit de wijk en vanuit BSO Sam&ko aan mee kunnen doen. Vóór de start van elk blok ontvangen de kinderen het programma via de mail of een flyer. Deze activiteiten zullen worden uitgevoerd op verschillende plekken in de wijk, waaronder ons Kindcentrum.

Agenda
staking
30 januariLees verder
studiedag
31 januariLees verder
studiedag
3 februariLees verder
rapport mee naar huis
7 februariLees verder

Goed onderwijs maken we samen

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren