Nieuws

nieuwe beslisboom

beslisboomTijdens de persconferentie op 18 september is aangegeven dat er een wijziging in het beleid heeft plaats gevonden.

Alle kinderen die neusverkouden zijn (snot uit de neus, niezen, kuchen of keelpijn hebben) mogen gewoon naar school. De overheid heeft besloten om de regels voor neusverkoudheid voor kinderen van 7 t/m 12 jaar gelijk te trekken met de regels voor kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Heeft iemand binnen het gezin of het kind zelf koorts (boven de 38 graden), corona of benauwdheid, dan moet het kind thuis blijven.

In de bijlage de beslisboom. U kunt de beslisboom gebruiken bij twijfel. 

24 septemberLees verder
Peuternieuws

we bouwen een huis

een heel groot huis

deurtje open

deurtje toe

kiekeboe"

Deze weken werken en spelen we rondom het thema "wonen". We bouwen huizen van blokken. We benoemen en zoeken de ramen en deuren. We bekijken de woonkamer, de slaapkamer, de keuken en de badkamer.

We hebben gewandeld in de buurt en gekeken naar een flat en een huis. De kinderen van groep geel hebben bij het huis van Jan op de bel gedrukt. Jan's papa en mama kwamen kijken wie er aan de deur waren.

In de laatste week van het thema zien we ook dat dieren in een eigen huisje wonen . Een vogel woont in een nest, een slak in een slakkenhuisje, een varken in de stal.

Leuk om op weg naar de winkel of naar school ook goed om je heen te kijken en je kind te laten vertellen wat het ziet. Je staat versteld van de verhalen die komen.

Komende weken starten we met het thema "mensen" .

 

Groeten van peuterspelen groep rood en groep geel.

12

16 septemberLees verder
Goed gedrag kun je leren

De gouden weken zijn voorbij. We merken dat de sfeer in de groepen goed is en dat de kinderen weer gewend zijn aan school.waarden

De aankomende weken staan in het teken van de waarden: Respect, veiligheid en verantwoordelijkheid.

Eerst leren de kinderen wat een waarde is. Vervolgens wordt er elke week ingezoomd op een waarde.

Deze week is het de waarde 'veiligheid' aan de beurt. We praten erover, maken een woordspin en bedenken situaties waarin we extra kunnen letten op de veiligheid.

 

16 septemberLees verder
peuternieuws

 

s

De eerste weken van het nieuwe peuterjaar heten we veel nieuwe peuters welkom . We hopen dat we een fijn, gezond peuterjaar gaan hebben samen en dat de nieuwe kinderen  hun plekje in de groep gaan vinden.

In groep rood en geel is veel aandacht voor alles wat er tijdens een ochtend gebeurt. Het thema de eerste weken is dan ook “welkom”.

We benoemen de speelhoeken, het materiaal en de activiteiten. De kinderen leren  waar het  speelgoed staat en waar het dus ook weer neergezet moet worden als we gaan opruimen.

 

Het blijft lastig om een goede communicatie tussen ouders en pedagogisch medewerkers te onderhouden in tijden van “corona”. Het halen en brengen bij de deur van het schoolplein geeft korter tijd om ervaringen uit te wisselen. We gebruiken de app, maar mochten ouders behoefte hebben aan een gesprekje dan kan dat op afspraak altijd in overleg na de groep.

 

De fotograaf komt op  donderdag 3 september. Peuters die op die dag niet op peuterspelen zijn mogen dan ook even komen. Zie brief over de fotograaf. Het is voor sommige peuters nog best spannend om op de foto te gaan! We laten in de groep daarom al even zien wat een fotograaf doet.

 

Het start thema "welkom" wordt komende week  opgevolgd door het thema "wonen”. Hoe ziet een huis eruit, woon je in een flat of  op een boot?

In groep rood is juf Gülsah begonnen op maandag en dinsdag naast juf Berna of juf Wendy . In groep geel zijn juf Yvonne , juf Kim  en juf Joke ook vertrouwde gezichten .

s

28 augustusLees verder
gezond trakteren in coronatijd

banaanm

De kinderen mogen weer trakteren.

Wel willen we dit verantwoord doen.

U kunt kiezen uit 5 gezonde verpakte traktaties: een banaan, een mandarijn, een doosje rozijnen, een zakje zoute popcorn of een verpakt waterijsje.

Wij gaan niet de klassen rond, de verjaardag wordt alleen in de klas gevierd.

 

27 augustusLees verder
Op zoek naar peuterspelen of basisschool?

koffie en thee

Heeft u interesse en wilt u meer weten over ons Kindcentrum.

Wij nemen de tijd om met u in gesprek te gaan en een rondleiding te geven in ons Kindcentrum.

Dit onder genot van een kop thee of koffie.

Mocht u interesse hebben voor ons mooie kindcentrum (peuterspelen en/of de basisschool), maak dan een afspraak. 

We nemen hiervoor alle tijd.

Bij het heropenen van het Kindcentrum zijn we weer gestart met kennismakingsgesprekken.

27 augustusLees verder
3 leuke sportprogramma's

SPORTSTARS

Zit je in groep 3 t/m 8 en heb je zin om verschillende sporten uit te proberen, zoals bootcamp, hockey, volleybal, freerunning en schaatsen? Met Sportstars leer je de sport, sportvereniging en de trainers beter kennen en ontdek je of een sport bij je past.

 

SPORTACTIEF 

Sporten na schooltijd bij SportActief!
SportActief is speciaal voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar die op het speciaal onderwijs zitten of via passend onderwijs les krijgen. Kom samen met andere jongens en meisjes verschillende sporten ontdekken. 

 

Inline image

SWIMSTARS

Ben jij tussen de 6 en 14 jaar oud en in het bezit van je A&B diploma of Superspetters diploma? De Scheg, Reddingsbrigade Deventer en DZ&PC De IJsel laten je kennismaken met verschillende zwemonderdelen zoals bijvoorbeeld wereldzwemslagen, aquabootcamp, reddingszwemmen, snorkelen en zeemeerminzwemmen.
Je kunt zelfs je C-diploma in 8 weken halen!

 

Kijk voor meer info en inschrijving als bijlage de flyer.

 

juf Paulien

26 augustusLees verder
podcast: Het Palet in samenwerking met Raster

podcast

En weer zijn de lockdownmaatregelen verder versoepeld. Dat betekent van alles in en voor de samenleving, maar ook voor het werk van Raster welzijn en Sam&ko. En zelfs voor deze podcast! In deze editie praten Jolanda Knorren, manager welzijn Marischka Thijsen en clustermanager Andrea Drost van Sam&ko je bij. Daarnaast zijn er bijdragen van opbouwwerkers Sabahat Kinaci en Jetske Schimmel over anders werken met vrijwillige coaches, Judith Elders vertelt over de TV-avonturen van het ouderenwerk bij Deventer Radio &TV en er zijn bijdragen over de bijzondere samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs en welzijn op Kindcentrum Het Palet. Je hoort directeur Sietske Nijland, pm’ers Wendy Volkerink en Joke de Weert en kinderwerker Willemiek Hoenderbos erover.

Bent u benieuwd, beluister dan deze editie.https://www.rastergroep.nl/publicaties/

Agenda
kennismakingsgesprekken
24 augustusLees verder
studiedag leerkrachten: de kinderen zijn vrij
29 septemberLees verder
start kinderboekenweek
30 septemberLees verder
dierendag
4 oktoberLees verder

Goed onderwijs maken we samen

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren