Nieuws

Kwink van de week

l

Op dit moment zijn wij op school bezig met les 18, deze les gaat over conflicten (ruzie). Hoe zorg je dat je rustig blijft? Hoe zorg je ervoor dat het de volgende keer anders gaat?

Les 19 is volgende week, deze les gaat over het maken van een compromis (zoek de middenweg).

 

Tip voor thuis: De ruziefixer

In elk huis is weleens ruzie, dat hoort er een beetje bij. Het is fijn als je samen afspreekt hoe je ruzies weer goedmaakt. Die afspraken maak je het beste op een moment dat er geen ruzie is. De ruziefixer helpt je erbij. Bedenk drie stappen voor hoe jullie thuis een ruzie oplossen. Wij geven alvast een tip: koel eerst even af!

tafels oefenen in groep 4

In groep 4 zijn we druk aan het werk om de tafels te oefenen. We zingen met zijn allen de tafelrap en gebruiken onze tafelkaart. Via verschillende werkvormen komen de tafels elke week terug. Deze week hebben we de tafeldans gedaan met happertjes. Zodra de muziek stopt zoeken de leerlingen een klasgenoot op en oefenen ze met het happertje de tafels. Het was erg gezellig en iedereen was druk aan het werk met oefenen!

 

l

 

 

nieuws uit groep 3

l

De kinderen van groep 3 zijn de afgelopen tijd heel druk geweest met het leren rekenen met geld en de getallen t/m 100 op de rekenstang. Om dit goed te oefenen spelen we vaak rekenspellen zoals bijvoorbeeld bingo en straatje maken. Ook oefenen we veel met begrijpend leestekstjes en maken daar vragen bij. Dat is best lastig, maar wel erg leuk! Ook oefenen we het schrijven van woorden (spelling) op de laptop. Hiervoor gebruiken we o.a. spellingoefenen.nl. Tenslotte zijn we de afgelopen week druk bezig geweest met het maken van een super grappig vaderdag cadeautje....Kortom we zijn er maar druk mee! Gelukkig blijft er ook genoeg tijd over om af en toe sponstikkertje of drup, drup splash tijdens het warme weer te spelen! 

Peuternieuws

"Wat een leuke thema's zijn er toch. De peuters zijn eerst 3 weken met kunst bezig geweest. Er is druk geverfd, getekend, geknipt en muziek gemaakt.

Op dit moment zijn we bezig met het thema wonen: hoe ziet een huis eruit, maar ook hoe bouw je een huis. Op groep geel zijn er heel wat peuters, die al goed hout kunnen schuren en graag met de gereedschapskoffer op pad gaan in de klas." 

l

opening zwerfboekenstation

lDonderdag is het zwerfboekenstation feestelijk geopend. De burgemeester en de commissaris van de Koning waren hier ook bij aanwezig.

Ook werd het zwerfboek dat uit de provincie Limburg kwam, doorgegeven aan de commissaris van Overijssel. 

Het zwerfboek heeft nu 12 provincies bezocht.

De kinderen konden ook genieten van een theatervoorstelling. Alle kinderen hebben een zwerfboek gekregen. Zij kunnen die thuis lezen en houden, of weer terugplaatsen in de boekenkast bij de ingang.

Juf Jolanda zal elke donderdag aanwezig zijn om kinderen te begeleiden met het uitzoeken van boeken. De ouders van de peuters kunnen dit doen om half twaalf, de schoolkinderen kunnen om twee uur een boek uitzoeken. Is het boek uit, dan kan u of uw kind het boek weer terugzetten in de kast of het boek bij een ander zwerfboekenstation achterlaten.  We hopen dat veel kinderen gaan genieten van het lezen van boeken.

Mocht u nog oude boeken hebben, breng ze dan naar school. Wij plaatsen ze dan in ons zwerfboekenstation.

Speelinloop
 

Het is eindelijk zover. We kunnen na een lange periode weer starten met de speelinloop. 

l

Dit zal elke dinsdagmiddag van 12.30-14.00 uur plaats vinden. De eerste datum is 17 mei. Noteert u die alvast in de agenda?

De speelinloop is bedoeld voor peuters tussen de 1 en 2 jaar die nog geen gebruik maken van de kinderopvang. Samen met één ouder mogen ze hier naar toe. De speelinloop is kosteloos.

Juf Berna gaat de speelinloop doen in groep rood. 

De speelinloop is bedoeld om laagdrempelig kennis te maken met de peuterspeelzaal. Samen met uw kind doet u mee aan een gezellige activiteit, zingen we liedjes en ontmoet u andere ouders.

21 aprilLees verder
kleuternieuws

De kleuters hebben het thema ‘eten en drinken’ afgesloten. Wat leuk dat we het na lange tijd weer samen met de ouders konden afsluiten. We hebben lekkere fruitspiesjes gemaakt en we hebben gezongen voor elkaar en de ouders. Fijn dat jullie er allemaal waren.

Maandag beginnen we het thema Lente! dd

er

17 maartLees verder
kwinklessen

Op school zijn we met alle groepen alweer bij les 13. Deze les gaat over motivatie voor moeilijke opdrachten. Hoe motiveer je jezelf? Hoe pak je iets aan waar je tegenop ziet? De kinderen leren allerlei sociale vaardigheden zoals: hulp vragen en positief ingesteld zijn. Samenwerken is hierbij ook een belangrijk onderdeel, want: “Samen weet je meer dan alleen!”

 

Les 12 hebben we vorige week afgerond. Deze les ging over het kijken naar de ander. Hoe zou hij of zij zich voelen? In de midden- en bovenbouw hebben we gesproken over kwetsende opmerkingen. Waar voel je je niet fijn bij en durf je dit ook te zeggen? Hoe zeg je dit dan? Dat is best moeilijk, maar de kinderen hebben hier goed over nagedacht. In de klas blijven we dit oefenen.

Hopelijk vertellen de kinderen thuis ook wat ze leren bij de Kwink-lessen.

 

Ook groep geel is gestart met de Kwinklessen. Vorige week ging het over complimenten geven. Deze week wordt er aandacht besteed aan meedoen. De peuters hebben samen een toren gemaakt, iedereen mocht meedoen. De peuters vinden het erg leuk.

er

17 maartLees verder
Agenda
studiedag: de kinderen zijn vrij
kennismaking groep 1 leerlingen
kennismaking nieuwe leerkracht
pleinfeest

Goed onderwijs maken we samen

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren