Nieuws

Kwink nieuws

Deze week hadden we les 14: “Ik kan iemand die verdrietig is op een passende manier troosten.” Als je ziet dat iemand verdrietig is, wat zeg je dan, hoe help je dan? Hier hebben we samen over gesproken.

Na de meivakantie starten we met les 15: “Ik kan met aandacht kiezen voor mezelf en de ander.” Deze les gaat over het nadenken over je keuzes. Hebben anderen last van jouw keuzes (bijvoorbeeld door een ander heen praten) of is het juist een goede keuze (wachten totdat de ander klaar is met praten)?

Herkent u deze thema’s thuis? Praat er dan eens over met je kind. Bijvoorbeeld over hoe dingen thuis gaan, of iedereen daar blij mee is, hoe het misschien anders kan.

l

21 aprilLees verder
Verzetsmonument

Groep 7 is vandaag als voorbereiding op 4 en 5 mei naar het Verzetsmonument geweest aan de Verzetslaan. We hebben de vlag gehesen, Lynn en Benjamin hebben een gedicht voorgelezen, alle kinderen hebben een roos neergelegd en we hebben alle namen op het monument voorgelezen. Er was ook een wethouder van de gemeente Deventer bij. Heel bijzonder om samen te doen!

l

 

21 aprilLees verder
nieuws uit groep 5

Wat is het toch leuk om in groep 5 te zitten. We leren zoveel nieuwe dingen. We kunnen grote keersommen maken. Maar ook al de deelsommen met rest. Ook oefenen we heel hard met klokkijken. We kennen kwart voor en kwart over op de digitale klok en op de analoge klok. Dit gaat supergoed, maar thuis oefenen is heel belangrijk. 

Binnenkort gaan de kinderen aan de slag met het maken van een wereldrestaurant. In groepjes hebben ze een land gekozen en ze gaan onderzoeken welke gerechten ze daar eten en welke gewoontes daarbij horen.

We hebben er heel veel zin in!

l

21 aprilLees verder
Peuternieuws

Het is volop lente en daar genieten de peuters volop van! Lekker buiten spelen, kijken naar bloemen en vogels, maar ook in de groep wordt er volop gespeeld over de lente. We leren de namen van lentedieren: lammetjes, kalfjes, biggetjes, veulentje, kuikentjes en zingen en knutselen daarover. Op de foto's zie je hoe we bloembolletjes plakken, maar ook zelf bloemen knutselen en dan in onze bloemenwinkel verkopen. Hoe leuk 😉. We hebben ook een konijnenhok waar 4 knuffelkonijntjes wonen en waar we goed voor zorgen. Ze eten zelf geknutselde worteltjes.

l

21 aprilLees verder
Koningsspelen

Op vrijdag 21 april doen we met Het Palet mee aan de Koningsspelen. Een sportieve dag die in heel Nederland op scholen wordt gevierd ter ere van de verjaardag van de koning!

We starten deze dag met een "koningsontbijtje" op school. Groep 1 t/m 4 gaan in gemengde groepjes spelletjes in het speellokaal en in de gymzaal doen. Groep 5 t/m 8 heeft in de middag een sportief uitje georganiseerd door Deventer Sportbedrijf. Alle activiteiten duren deze dag tot 14.00 uur

We maken er met elkaar een gezellige, sportieve feestdag van!

l

21 aprilLees verder
Close reading

Op school zijn we vanaf oktober 2022 begonnen met het geven van Close Reading lessen in alle groepen (1 t/m 8). Tot nu toe ervaren we dat zowel de kinderen als de leerkrachten zeer enthousiast zijn. Hieronder een korte uitleg over wat Close Reading inhoudt. Close Reading is een manier van lezen waarbij leerlingen een uitdagende tekst meerdere malen lezen, steeds met een ander leesdoel. Het doel van Close Reading is dat kinderen de tekst goed begrijpen en erachter komen wat de schrijver met de tekst wil vertellen. Daarvoor gaan ze actief met de tekst aan de slag. Op school zijn we hiermee begonnen in alle groepen (1 t/m 8). Tot nu toe ervaren we dat zowel de kinderen als de leerkrachten zeer enthousiast zijn.

l

16 maartLees verder
Lentekriebels

Aankomende week gaan we starten met de week van de Lentekriebels.

Elke dag wordt er een les gegeven over bijvoorbeeld weerbaarheid, liefde, vriendschap of wie ben ik?

De week wordt samen met ouders afgesloten. Op vrijdagmiddag om 13.45 bent u welkom in de groep van uw kind om te bekijken wat de kinderen geleerd en gemaakt hebben.

l

16 maartLees verder
nieuws uit groep 4

De kinderen van groep 4 zijn op dit moment bezig met het leren van de tafels. Sommige kinderen hebben de tafel van 1,2 of 10 al gehaald! Dit houden we bij op de tafelmuur. Zo kunnen de kinderen zelf zien welke tafels zij nog moeten leren en welke zij al hebben gehaald. 

Om de tafels in de klas te oefenen doen we regelmatig aan tafeljoggen. De kinderen staan dan achter hun stoel en al joggend zeggen ze de tafels op. Soms zit er nog een leuke beweging in of mogen zij een tijger nadoen.

l

16 maartLees verder
Agenda
Kamp
Nieuwsbrief
Vaderdag
Vaderdag

Goed onderwijs maken we samen

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren