Nieuws

nieuws uit groep 1a

De kinderen genieten enorm van ons thema Herfst. We zoeken allerlei dingen die bij de herfst horen: kastanjes, eikels, dennenappels, mooie blaadjes en de wind! We tellen, wegen en sorteren. Zo leren we super veel met elkaar.
We lezen ‘de Gruffalo’ en ‘de Blaadjesdief’. We hebben paddenstoelen en spinnenwebben geknutseld en een egel van brooddeeg.
Ook gymmen we graag, krijgen we muziekles van juf Linde en theaterles van meester Tim. Op maandag- en dinsdagmiddag loopt juf Tuana stage, zij doet activiteiten met kleine groepjes.
Volgende week gaan we werken over Sinterklaas, daar hebben de kinderen ook al veel zin in!
Het is fijn om te zien dat de kinderen met zoveel plezier naar school komen! We zijn trots op deze gezellige kleuters! 

l

17 novemberLees verder
Peuternieuws

Het herfstweer is nu echt begonnen. Groep geel heeft een wandeling naar het bos gemaakt, wat erg leuk was. Als we buiten spelen voelen we vaak de wind, en nu ook de regen..... gelukkig weten we nu hoe we wat droog blijven, met een regenjas aan, laarzen, een paraplu op. Groep rood heeft hier over geknutseld. Op groep geel hebben we egels gemaakt van zoutdeeg.
 
Op groep geel hebben we het deze week (een tussenweek zonder piramide-thema) over de kapper en alles wat daarbij hoort. We oefenen op poppen, of borstelen elkaars haren. Zelfs de juffen krijgen af en toe een mooi kapsel :).
 
Volgende week beginnen we met het thema Feest. De komende 2 weken over Sint en Piet.


ll

17 novemberLees verder
fouten maken mag...

Met Kwink werken we op dit moment aan les 6: “Ik weet hoe ik met mijn fouten kan omgaan.”

Iedereen maakt wel eens een foutje; kinderen, juffen, meesters, ouders, enzovoort. Het is de vraag hoe we hiermee omgaan. Durf je een fout toe te geven? Kun je sorry zeggen of zeggen dat het niet je bedoeling was? Hoe reageer je op de fout van een ander? Word je boos of zeg je: “Kan gebeuren…”

Dit is best lastig, ook voor volwassenen. Dit noemen we zelfreflectie. Juist de communicatie hierin is erg belangrijk.

l

17 novemberLees verder
kijkochtenden

Volgende week starten de kijkochtenden. U kunt dan een kijkje nemen in de groep. 

De peuterouders kunnen zich bij de deur inschrijven voor de kijkochtend.

De ouders van de basisschoolkinderen hebben een mail gehad. Zij kunnen zich via de app inschrijven.

Alleen bij groep 5 is dit nog niet mogelijk, we hebben te maken met een zieke collega. De ouders van groep 5 krijgen op een later tijdstip een uitnodiging voor inschrijving.

U komt toch ook kijken? Hoe leuk is het om uw kind te zien in de groep!!!!!

l

2 novemberLees verder
Goed gedrag kun je leren!

De afgelopen periode hebben we geoefend met “verwachtingen.” Als er iets gebeurt dat je niet fijn vindt, zeg dat dan tegen de ander en vertel hoe je het anders wilt. De ander moet er dan ook iets mee doen!

Deze week zijn we begonnen met “elkaars gevoelens herkennen.” Wanneer is iemand verdrietig, blij of boos? Het is knap als je dit kunt zien en daar ook nog eens goed op kunt reageren. Hier gebruiken we emoticons bij. Bij de kleuters gebruiken we ook handpoppen in de klas.

l

2 novemberLees verder
nieuws uit groep 8

Vorige week heeft groep 8 geschaatst bij de Scheg! Eerst een flink stuk er naar toe fietsen en dan lekker schaatsen! De kinderen vonden het prachtig! Wat een leuke ervaring op het ijs. Dan denk je dat de leerlingen de rest van de week geen energie meer zouden hebben, maar het tegendeel is bewezen. De vrijdag hebben zij ook nog een sponsorloop gedaan. Wat hebben de kinderen zich van hun sportiefste kant laten zien.

Donderdag hebben ze nog een bezoek gebracht aan het Stormink,. Ze kregen een presentatie over de school, ze hebben een mediales gehad, ook kregen ze een rondleiding door het gebouw. Twee oudleerlingen mochten mee en vertelden over hun ervaringen.

Het was voor groep 8 een leuke maar ook intensieve week.

ll

 

2 novemberLees verder
peuternieuws

Vorige week zijn we begonnen met het thema HERFST! Het weer was nog niet erg herfstig, maar voor de Colorrun was dat ook wel heel fijn. Ook de peuters hebben lekker mee gerend, een korter rondje, maar heel enthousiast.
We hebben allerlei herfstspullen op de groepen: kastanjes, eikels, blaadjes, (nep)spinnen en wat is het leuk om dat te bekijken door een vergrootglas of te voelen in de voelkast. We ervaren hoe de regen klinkt op een paraplu, zingen allerlei leuke liedjes en verven met herfstkleuren.
En hoe leuk is het om de wind in je haren te voelen. Of te kijken naar de wolken, de kale takken aan de boom.  
Weer een superleuk thema!!l

2 novemberLees verder
ontbijten op school

lVandaag zijn we gestart om ontbijt op school aan te bieden. Wat fijn om te zien dat de kinderen gezellig met elkaar gingen ontbijten. Ook mochten ze hun eigen lunch klaarmaken.

Kinderen die het nog lastig vonden om te smeren, werden geholpen door de ouders. Het ontbijt is alle dagen van de week. De inloop is tussen 7.50 en 8.00 uur. 

Mocht u nog gebruik willen maken van het ontbijt, dan kunt u zich aanmelden bij juf Sietske. Dit geldt alleen voor de kinderen uit groep 1 t/m 8

Wij hebben nog ruimte.

2 novemberLees verder
Agenda
Sinterklaasfeest (kinderen zijn om 12.00uur vrij)
5 decemberLees verder
Nieuwsbrief
15 decemberLees verder
kerstviering
22 decemberLees verder
12.00uur alle kinderen vrij!
23 decemberLees verder

Goed onderwijs maken we samen

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren