Het Palet
Home>Talent House

Talent House

Op een aantal BSO locaties heeft Sam&ko ‘Talent House’. Met Talent House bundelt Sam&ko haar krachten met het Kinderwerk van Raster, die al jarenlang met de Talent House methode werken. Talent House gaat vooral over de kans voor kinderen om te ontdekken wat ze leuk vinden. We stimuleren kinderen om hun talenten in te zetten en te versterken. Op deze manier bouwen ze ervaring en zelfvertrouwen op.

Hoe ziet Talent House er uit? Er wordt in blokken van 6 tot 8 weken gewerkt, met diverse activiteiten. In elk blok staat een activiteit centraal. U kunt hierbij denken aan sport&spel, kunst, theater, koken, meidengroep, jongensgroep etc. We werken hierbij met leeftijdsgroepen, omdat kinderen in iedere fase van hun ontwikkeling andere behoeftes hebben. Op deze manier zorgen we ervoor dat de activiteit aansluit bij de leefwereld van uw zoon of dochter. Zo kan het zijn dat in het eerste blok voor de jongste kinderen een creatieve activiteit wordt aangeboden en aan de oudere kinderen sport&bewegen. En dat in het tweede blok de kleintjes gaan bewegen en de oudere kinderen met kunst aan de slag gaan. We zorgen er voor dat er voor alle leeftijden iets te doen is en dat ze steeds iets anders krijgen aangeboden.

Elke periode sluiten we gezamenlijk af met alle kinderen, die aan de activiteit hebben meegedaan. We doen dit omdat we het belangrijk vinden dat kinderen trots mogen zijn op wat ze hebben gedaan. De afsluiting is iedere keer anders, de ene keer een show en de andere keer een tentoonstelling. Uiteraard krijgen alle ouders een uitnodiging!

Talent House is er voor alle kinderen Op de dag dat kinderen gebruik maken van de BSO, kunnen zij gratis deelnemen aan de activiteiten van Talent House. Maakt u geen gebruik van de BSO of is er een activiteit waar uw zoon of dochter aan mee wil doen, op een dag dat u geen BSO afneemt? Geen enkel probleem, u kunt tegen een kleine vergoeding, een strippenkaart kopen. Hiermee kan uw zoon of dochter meedoen aan de activiteiten van Talent House. Ook kinderen uit de buurt, die niet op de BSO zitten, kunnen meedoen aan de activiteiten van Talent House. Zij kunnen ook gebruik maken van de strippenkaart. Een activiteit duurt gemiddeld 1 uur en wordt gehouden van 15.45 – 16.45 uur. Wilt u een strippenkaart bestellen? Dit kan via onze afdeling Klantenservice, zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0570 – 85 71 00 of via info@samenko.nl.

Op welke locaties bieden wij samen met het Kinderwerk Talent Houses? Talent House de Vijf: Vijfhoek, BSO’s Sam&Billy, Sam&ronja en BSO de Rank

Talent House Colmschate: Colmschate Noord, BSO Sam&Iep

Talent House Kleurrijk: Tuindorp, BSO Sam&Koos

Talent House de Hoven: Hoven, BSO Sam&Max

Talent House Zandweerd: Zandweerd, BSO’s Sam&Pipi en Sam&Abeltje

Talent House de Kei: Keizerslanden, BSO Pebbles

Zo houden we u op de hoogte Vóór de start van elk blok ontvangt u het programma van uw locatie via de mail of een flyer. Kinderen mogen zelf (in overleg met hun ouders) besluiten of en waar ze in die periode aan deel willen nemen. Kinderen hoeven niet mee te doen aan Talent House, ze kunnen ook gewoon mee doen aan de activiteiten van de BSO zelf. Kinderen uit de buurt ontvangen de informatie via de scholen (flyer en/of stukje in de nieuwsbrief) of via de Kinderwerker in die buurt.

Coördinatie De coördinatie van Talent House ligt in handen van de Kinderwerkers van Raster. Zij brengen kennis van het Kinderwerk in en zijn een belangrijke schakel tussen de BSO locaties en de uitvoering van de diverse activiteiten.

Contactpersonen:

Judith Hekkert: j.hekkert@rastergroep.nl, 06-12829575

Marieke Kuipers: m.kuipers@rastergroep.nl, 06-10437401