Kindcentrum Het Palet

Het Palet is meer dan een basisschool. We zijn een kindcentrum met kinderopvang, peuterspeelzaal én basisonderwijs. Het grote voordeel daarvan is dat er één pedagogische visie is voor alle kinderen van twee tot twaalf jaar. Het peuterspelen gaat naadloos over in de kleuterperiode en verder; we bieden één doorgaande leerlijn en een eenduidige pedagogische aanpak aan. 

Van peuter tot achtste groeper

Voor de kinderopvang en het peuterspelen, werken we bij Kindcentrum Het Palet nauw samen met Sam&ko. De pedagogisch medewerkers van Sam&Ko werken volgens dezelfde methoden als de leerkrachten van Het Palet. Daarnaast bekijken ze per kind wat het nodig heeft en stemmen daar het overige activiteiten aanbod op af.

https://www.samenko.nl/

Peuters

Staat je peuter al te springen om naar de peuterspeelzaal te gaan, of vindt hij/zij het heel spannend? Hoe dan ook, elk kind wordt goed opgevangen op Kindcentrum Het Palet. De peuters krijgen de gelegenheid om lekker te spelen. Ook kunnen ze wennen aan regels en rituelen van school. Sommige peuters hebben een VVE indicatie, zij komen dan vier ochtenden naar de speelzaal waar ze extra begeleiding krijgen.

Piramide en LOGO 3000

Bij peuterspelen starten we met Piramide en LOGO 3000, een educatieve methode en een woordenschatmethode die doorloopt tot en met groep 3. Met Piramide verkennen de kinderen al spelend en lerend een thema en krijgen ze grip op de wereld om hen heen. Zo wordt een stevige basis gelegd waarvan de kinderen de vruchten plukken in het vervolgonderwijs. Het programma beschikt over een rijk taalaanbod. Dit wordt met LOGO 3000 aangevuld.  De kinderen  kunnen middels een thuislicentie de woorden die zijn aangeleerd oefenen. Vraag hier de pedagogisch medewerker of leerkracht naar.

Buitenschoolse opvang bij Sam&ko

Na school is het tijd voor ontspanning! Bij de buitenschoolse opvang vangt Sam&ko kinderen van 4 tot 13 jaar op. Uit school drinken en eten we eerst samen, daarna kunnen de kinderen kiezen uit één van onze activiteiten. Knutselen, lezen, koken, timmeren, lekker buiten spelen of gewoon even luieren. Het kan allemaal. Op onze locaties organiseren we allerlei leuke activiteiten, waar uw kind aan mee kan doen. Voor buitenschoolse opvang kunnen kinderen terecht bij Sam&koos.

Meer informatie vindt u op onze websites.

Kindcentrum Het Palet – Sam&ko
Website Sam&koos

Naschoolse activiteiten

Kindcentrum Het Palet biedt meerdere naschoolse activiteiten aan. Zij maakt hiervoor gebruik van diverse samenwerkingspartners: Raster, Kunstcircuit en Sportbedrijf.

De naschoolse activiteiten worden meestal in blokken van 6 of 10 weken aangeboden.

Dit schooljaar hebben we o.a. naschoolse sport, de meidenclub, koken, techniek, timmeren en knutselen. U kunt uw kind opgeven middels een inschrijffomulier. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd.