Gezond en in beweging

Gezond eten en beweging zijn heel belangrijk voor je hersenen. Daarom hebben we de gezondheid van onze leerlingen hoog in het vaandel staan. We zijn trots dat we het vignet Gezonde School hebben verdiend.

Gezonde voeding

Op Het Palet stimuleren we kinderen om gezond eten mee te nemen voor in de pauzes. En om op verjaardagen de klasgenootjes te verrassen met een gezonde traktatie. Uiteraard geven we bij het jaarlijkse schoolontbijt het goede voorbeeld. En in de moestuintjes op het schoolplein leren de kinderen over de herkomst van gezonde voeding.

Fit met Beweegwijs

Naast gezond eten, bewegen de leerlingen van Het Palet heel veel. Die bewegingsruimte krijgen ze in onze eigen gymzaal, tijdens de lessen en tussen de lessen door, en op ons schoolplein. Ons bewegingsonderwijs is helemaal ingericht volgens de principes van www.beweegwijs.nl.

Lekker buitenspelen

Op ons schoolplein is dat heel goed zichtbaar. Het plein is in zes kleurrijke zones verdeeld. Binnen die zones bieden we spelvormen aan die aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Zo kan elk kind op zijn eigen niveau de activiteit van zijn of haar keuze spelen.