GGD IJsselland

Vragen?

Mijn naam is Marjan Dijkstra. Ik ben jeugdverpleegkundige bij GGD IJsselland en ik ben contactpersoon voor ouders en medewerkers van Kindcentrum Het Palet.

Hieronder kun je lezen op welke momenten je van ons wat kunt verwachten. Maar ik kan me  voorstellen dat je tussentijds ook vragen hebt over gezond opgroeien of opvoeden. Je kunt me hiervoor altijd benaderen via de mail, m.dijkstra@ggdijsselland.nl. Je kunt ook via de juf/meester, de Intern Begeleider of de directeur van school aangeven dat je een vraag hebt. Dan neem ik contact op.

In de basisschoolperiode nodigen we je kind twee keer uit voor een gezondheidsonderzoek: als je kind ongeveer 5,5 jaar en 9 jaar oud is. We nodigen je kind ook uit voor vaccinaties. Meer informatie over deze vaccinaties vind je op www.ggdijsselland.nl/rijksvaccinatieprogramma.

Leeftijd van 5,5 jaar

Als je kind 5,5 jaar is, doen we een gezondheidsonderzoek op het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak kijken we samen naar de groei en de (motorische) ontwikkeling van je kind. De doktersassistente meet en weegt je kind en doet een ogentest en gehoortest. Vooraf aan dit onderzoek vul jij als ouder/verzorger een vragenlijst in via het ouderportaal Mijn Kinddossier. 

Leeftijd van 9 jaar

Als je kind 9 jaar is, doen we een gezondheidsonderzoek bij je kind op school. De doktersassistente meet de lengte en het gewicht van je kind (met kleren aan, schoenen uit). Soms doen we ook een ogentest. Bij dit onderzoek hoef je als ouder/verzorger niet aanwezig te zijn. Vooraf aan het onderzoek vul je thuis een vragenlijst in via het ouderportaal Mijn Kinddossier. Na afloop ontvang je daar ook de resultaten van het onderzoek. Zijn er onderwerpen waarover je een keer met ons in gesprek wil? Geef dit dan aan in de vragenlijst.

Tussendoor een vraag?

Wij zijn er voor jou en je kind! Heb je vragen over thuis, school, gezond opgroeien of opvoeden? Laat het ons weten, we denken graag met je mee. Je kunt een vraag stellen via het formulier op onze website of binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op het consultatiebureau. Kijk op www.ggdijsselland.nl/contactjeugdgezondheidszorg voor meer informatie. Je kunt ons ook bellen via 088 443 07 02. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur.

Informatie over opvoeden en opgroeien

Ben je op zoek naar actuele en betrouwbare informatie over opvoeden en opgroeien? Download dan de GroeiGidsApp via de AppStore of Google Play Store. In de loop van dit jaar kun je via deze app ook anoniem al je vragen over opvoeden en opgroeien stellen via de chat. Super handig dus!